sunnuntai 28. lokakuuta 2012

2012 Mestarit

Moto3 mestaruus ratkesi jo viikko sitten Malesiassa kun Red Bull KTM Ajo tallin Sandro Cortese varmisti mestaruuden. Kisaa edelsi outo Maverick Viñaleksen vetäytyminen ja helpotti saksalaisen mestaruusvarmistelua. Cortesen tasaisen vahva kausi oli jälleen osoitus siitä, että mestaruus tulee monesti minimoimalla vahingot ja huonot kisat. Pelkät voitot ei riitä tasaisessa sarjassa. Lopulta MM-pisteet tulevat menemään reilusti hänen nimiinsä, kun nyt tuli Phillip Islandilla voitto viime vuoden tapaan. Historiallinen Moto3-mestaruus siis Aki Ajon talliin, onnittelut!

Moto2-mestaruus oli pitkälti kahden kauppa. Marc Marquez vs. Pol Espargaro. Lopulta Marquezin vahvuus nousta hyville pisteille heikoissakin kisoissa oli se mikä käänsi mestaruuskamppailun sekä vahvaakin vahvempi loppukausi kun hän voitti kuusi kertaa 10:ssä viimeisimmässä kisassa. Usein pojat ajoivat tasaisesti kärjessä, mutta Espargaro ei pystynyt vastaamaan niissä parissa kisassa, joissa kohtasi ongelmia, vaikka ajoi muuten tasaisen kauden. Esimerkiksi Marquez nousi voittoon Motegissa sen jälkeen kun hän startissa unohti vaihteen vapaalle. Tippui siinä n. 15 sijaa ja silti nousi voittoon. Uskomatonta damage controllia, hieman kuin Estorillissa pari vuotta sitten, kun hän kaatui sateella lämmittelykierroksella, korjautti pyörän ennen starttia varikolla ja lähti viimeisestä ruudusta. Niin vaan tuli ja voitti senkin kisan. Tuollaiset suoritukset ovat niitä, joilla mestaruudet voitetaan. Erittän mielenkiintoista nähdä miten kulkee kuninkuusluokassa ensi kaudella.

MotoGP:ssä Lorenzo nappasi toisen mestaruutensa. Aivan oikealle miehelle meni. Oli joka kisassa voittaja tai toinen, ainoastaan Assenissa tuli nollasaldo kun Bautista kolasi JLon ensimmäiseen mutkaan. Uskomaton sarja ja tuskin heikkenee viimeisessä kisassa Valenciassa, jota mallorcalainen Lorenzo pitää kotikotikisanaan. Pedrosan loppukiri hyytyi lopulta Phillip Islandin kaatoon, mutta ilman sitä mestaruus olisi vaatinut Lorenzon epäonnistumista viimeisissä kisoissa. Jälleen yksi kausi Pedrosan CV:hen, jossa vahva tekeminen menee hukkaa eikä riitä mestaruuteen. Loukkaantumiset ovat ennen sen vieneet, nyt se meni alkukaudesta kun hän hävisi Stonerille ja Lorenzolle. Voisi jopa sanoa, että Stoner vei hänen mestaruusmahdollisuuden, koska alkukauden kisoissa Casey oli jatkuvasti Pedrosaa nopeampi ja söi pisteitä tallikaveriltaan. Sitten kun Stoner loukkaantui Indianapoliksessa, voitti Pedrosa viisi kertaa ja nousi MM-haastajaksi. Australiassa jälleen voittanut Casey Stoner jatkoi upeaa kotikisaputkeaan. Kuudes (!!) voitto putkeen Phillip Islandilla ja noina vuosina on ajettu 162 kisakierrosta, josta CS27 on johtanut 160. Enpä keksi dominoivampaa esitystä ihan äkkiä. Ihan oikein, että nimesivät radan 3. mutkan hänen mukaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti