sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Casey Stoner - maailmanmestari 2011


Stoner tuli ja vei MotoGP-mestaruuden lähes näytöstyyliin. Olkoonkin, että Lorenzon irronnut nimetön ei sallinut JLon starttaamista Phillip Islandilla ja täten helpotti Stonerin urakkaa.

Stonerille mestaruuden varmistunen ei voinut tulla paremmassa paikassa. Kotiyleisön edessä hänen mieliradallaan ja vielä 26-vuotissyntymäpäivänään. Stoner on viime vuosina pistänyt sellaisen ajoklinikan pystyyn Phillip Islandilla notta oksat pois. Jälleen hän oli kärjessä koko ajan, usein vielä ylivoimaisesti ja pisti kumia rataan niin huolella, että varmaan 90% mustista viivoista oli Hondan nro 27 takarenkaasta. Varsinkin kolmosmutkassa ja Lucky Heightsissa Stoner oli uskomaton. Pitkää powerslidea kierros toisensa perään. Lucky Heightsissa olleet lippumiehet sanoivat Stonerin olevan kaasulla yli 10 metriä aiemmin kuin kukaan muu. Samaahan kertoili mm. Mika Kallio kun pääsi Ducati-vuosinaan katselemaan Stonerin dataa. Siinä se suurin ero tulee kun aussi on niin aikaisin kaasulla.

Mestaruus on Stonerin toinen ja molemmat tulivat 800cc-aikakaudella. Ensimmäinen heti säännön tultua voimaan ja nyt kyseinen aikakausi päättyi saman miehen juhlissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti