sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Marco Simoncelli 1987-2011

Marco Simoncelli menehtyi Malesian GP:ssä saamiinsa vammoihin. Toisella kierroksella mutkassa 11 eturengas lähti luistoon, mutta Marco sai hieman polvella nostettua pyörää pystyyn. Valitettavasti pyörä ja kuljettaja ajautuivat oikealle suoraan takana tulleiden Colin Edwardsin ja Valentino Rossin eteen. Molemmat heistä törmäsivät Simoncelliin, Edwards selkään ja Rossi niskaan/pään seutuville. Simoncellin kypärä irtosi osumasta. Kilpailu keskeytettiin ja peruttiin. Noin tuntia myöhemmin ilmoitettiin Marco Simoncellin menehtyneen.

Simoncelli aloitti MM-tasolla piikkiluokassa vuonna 2003 voitettuaan piikkien EM-tittelin aiempana vuonna. Avausvoitto tuli Jerezissä 2004 sadekelissä. Kaudeksi 2006 hän siirtyi 250cc-luokkaan, jossa hän oli heti kärkikuljettajia. Kaudella 2008 italialainen varmisti luokan mestaruuden. Kaudella 2010 hän siirtyi MotoGP-luokkaan ja tälle kaudelle näytöt takasivat Hondan tehdaspyörän. Viimeistään tänä vuonna hän hyppäsi tähtikuljettajien kastiin olemalla jatkuvasti kärjen tuntumassa, ajamalla paalupaikalle ja olemalla podiumilla. Hänen viimeiseksi saavutukseksi jäi uran paras sijoitus kuninkuusluokassa, kun Marco oli toinen Phillip Islandilla viikko sitten.

Simoncelli oli vielä niin nuori ja lahjakas kuski. Vaikka hän oli kuskiksi isokokoinen, ei se haitannut hänen menoa edes pienemmissä luokissa. Tulevaisuus näytti niin lupaavalta kun hän sai sopimuksen ensi kaudeksi, mikä takasi jälleen Hondan tehdaskaluston. Hänen tukkansa oli jo sarjan tavaramerkki. Minulla oli kunnia tavata Simoncelli aiemmin tänä vuonna Indianapoliksen varikolla. Hän vaikutti rennolta ja iloiselta. Puhui englantia hauskasti italialaisella aksentilla. Sanoi lopuksi "Ciao!".Ei kommentteja:

Lähetä kommentti