torstai 3. marraskuuta 2011

MotoGP muistaa

Valenciassa ajettava kauden 2011 päättävä kilpailuviikonloppu on monella tapaa erikoinen. Luonnollisesti Marco Simoncellin muisto on pääosassa radalla. Kilpailu on samalla viimeinen 125cc 2-tahtikisa MM-tasolla, viimeinen kisa 800cc-moottoreille ja Loris Capirossin ura päättyy Valenciassa.

- Varikolle on pystytetty mm. iso seinä 58-numerolla, johon kuskit kävi kirjoittamassa terveiset ja fanit saavat myöskin kirjoitella myöhemmin viikonlopun aikana.
- Simoncellin Gresini-tiimillä on pilttuussa Simoncellin pyörä ja varikkotaulussa P1 sekä takaseinällä muistokuva.
- Ducatin rekoissa myös pienet tribuuttitekstit, MarcVDS ajaa mustilla numeroilla, Bautistan Suzukin undertailissa on numero 58, myös muillakin talleilla on pieniä 58-tarroja ja muita tribuutteja pyörissään.
- Capirossi ajaa numerolla 58 oman jäähyväiskisansa ja piti torstain pressitilaisuudessa mustaa surunauhaa. Capirossilla on 22-vuotiselta uraltaan 99 podium-sijoitusta ja mahdollinen sadas podium-paikka sunnuntaina olisi varmasti yksi tunteikkaimpia.
- Valentino Rossilla on uusi kypärädesign, joka nähtäneen lauantaina mutta viimeistään sunnuntaina.
- Sunnuntaina klo 10.15 (Suomen aikaa 11.15) kaikkien luokkien kaikki kuskit ja pyörät kokoontuvat muistohetkeen radalle.

Lisäksi Misanon rata on nimetty oman kylän pojan, Marco Simoncellin mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti