keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Mielenkiintoisia linkkejä osa II

Netissä tulee aina välillä vastaan kaikkea kivaa. Tässä muutamia löytöjä viime ajoilta.

Final builds. Californialainen entinen it-jamppa, nykyinen poliisi ja ties mitä, on rakennellut muutamia aika hienoja Ducateja, joissa ainakin osien speksit ovat kohdallaan. Pakko nostaa hattua kun jaksaa haalia ja ennen kaikkea kytätä kaikkia harvinaisia ex-SBK osia ebaystä ja muita ei-niin-jokapojan tuning-palikoita. Esimerkiksi tässä uusimassakin lähdetään liikkeelle kevyesti kolmella eri SBK-takahaarukalla. Siitä onkin sitten hyvä valita minkä laittaa pyörään. Moni olisi sekaisin jo yhdestä vastaavasta haarukasta. Muutenkin yksityiskohtiin paneutuminen, dokumentointi ja kärsivällisyys on vaikuttavaa. Ehkä jotkin hänen projektit ovat vähän liian ylitehtyjä ja en tiedä onko käytetty enemmän show'ta kuin go'ta. Silti tyylikkäitä ja arvokkaita pelejä.

Ducati.ms-foorumilla on muitakin hyviä löytöjä. Jotkut tykkäävät pistää rahaa vähän enemmän Panigalen virittelyyn. Tykkään erityisesti harvinaisempien pyörien tarinoista, joihin voi aina liittyä mielenkiintoista historiikkia. Onneksi Ducatilla on tapana myydä entisiä kisapyöriään eteenpäin, joten näitä aina ajan kanssa rantautuu harrastajien käsiin, kuten tämä Carl Fogartyn exä.

Vastaavasti esimerkiksi HRC museoi kaikki omat tehdastallien erikoisuutensa ja hyvä jos edes osia löytyy yksityisiltä. Tietysti jotain SBK-laitetta voi löytyä asiakastiimeiltä. Onneksi myös tehtaan tuesta nauttiva TenKate Racing myy kaikkea kivaa, joten jos on rata-Honda hakusessa niin kannattaa tutustua. Miten olisi esimerkiksi SBK-spekseillä oleva Fireblade? Entinen Johnny Rean tai Leon Haslamin käyttämä kisapyörä tuo ei ole, mutta kun alkaa ynnäilemään noiden osien summaa niin tuohan on oikea sijoitus. Vanteet, jarrut, alusta, moottorinohjaus ja -osat sekä erilaiset HRC-palikat ovat jo tuon hinnan arvoisia. Myös STK1000 ja Supersport-laitteita kaupan hyvään hintaan.

Eräs mielenkiintoinen kotimainen Projekti on Miikan Cafe Raaseri. Kannattaa vilkaista. Hän on myös ihan tekijämiehiä pyörän selässä kun on SM-tasollakin menestystä tullut. Suosittelen tutustumaan myös onboard-videoihin. Varsinkin Alastaron pätkät vakiolla S1000RR:llä on hyvää settiä.

Viime aikoina yksi suosikkisarjani Youtubessa on ehdottomasti Honda TT Legends-tiimistä kertova dokumenttisarja. Tässä ensimmäinen osa, muut löytyvät related videos-valikosta. Tähän mennessä on julkaistu osat 1-4. Sarjassa seurataan Honda Europen tehdastallia kauden 2012 aikana, jolloin he ajavat Endurance MM-sarjaa (mm. Suzuka 8hr ja Bol d'Or), Isle of Man TT:n sekä Irlannin RR-kisoja, eli oikeastaan kaikkiin suuriin pyöräkisoihin MotoGP:n ja SBK:n ulkopuolella. Hienosti toteutettu ja hyvää behind the scenes-materiaalia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti