torstai 29. joulukuuta 2011

2012 sporttipyörät numeroina

Ohessa koottuna vuonna 2012 Suomessa myytävät sporttipyörät luokittain. Taulukoihin on kerätty pyörien tehot, painot ja hinnat sekä listattu elektroniikkavarusteet, eli niitä verrattavia speksejä, joilla pyöriä nykyään markkinoidaan ja myydään. Taulukot aukeavat isommaksi niitä klikkaamalla.

Teholukema on valmistajan ilmoittama teho moottorista (ei takapyörältä).

Painoista on käytetty sekä kuiva- että märkäpainoja, koska kaikki tehtaat eivät ilmoita molempia. Lisäksi on syytä huomata, että märkäpainojen ilmoituksissa on eroa sen suhteen mitä siihen sisältyy. Tiedot ovat tehtaiden sivuilta ja/tai Suomen maahantuojan sivuilta.

Hinnat on ilmoitettu veroineen, ellei toisin mainita. Osa hintatiedoista on jälleenmyyjien sivuilta, mikäli maahantuoja ei sitä ilmoita.

Elektroniikan osalta olen kerännyt merkittävimmät varusteet.
- TC = traction control
- QS = quick shifter
- WC = wheelie control
- ABS = ABS-jarrut
- LC = launch control
- PM = power modes

Superbike-luokassa (1000cc 4-syl. ja 1200cc 2-syl.) silmiin pistää lähinnä melko suuret hintaerot. Fireblade ns. bargain-osastoa. Jopa halvempi kuin pari pienempää mallia.
Ns. väliinputoaja-luokassa on vain pari pyörää:Supersporteissa (600cc 4-syl ja 675cc 3-syl.) uusi MV Agusta F3 tulee ryminällä haastamaan muut. Luokansa kovin elektroniikkapaketti ja vieläpä kilpailukykyiseen hintaan.

1 kommentti:

  1. Ai kun MV Agustan teknopornokusiaisessa olisi vielä jarrut.

    Hyvä katsaus. Kiitos.

    VastaaPoista