tiistai 21. tammikuuta 2014

Ajokausi 2013

Viime ajokausi oli tylsin, köyhin ja onnettomin. Ajoin häpeällisen vähän, Hondaan kilometrejä tuli n. 1200 ja Apriliaan reilut 3000. Radalla kävin kahdesti, molemmat kerrat Aprilialla. Jotenkin ei vain napannut ja kun löysin nuoruuteni harrastuksen, jääkiekon, kulutin paljon kesällä aikaa harjoitteluun. Jotenkin koko ajatusmaailma pyöri kiekkotouhuissa, joten sekin osaltaan siirsi fokusta pois kaksipyöräisistä. Lisäksi ajoin treenimielessä maastopyörää aika paljon, joten sekin aika oli pois prätkän selästä.

Kausi alkoi pitkäksi venyneellä keväällä, jolloin pakkaset piti huolen, ettei raskinut lähteä ajamaan. Sitten toukokuussa kävin viikonloppureissun vetämässä Hondalla. Käteen jäi sakot ja paluumatka krapulaisena. Mojova banaani otsassa koko touhusta. Oikeastaan sakot sai miettimään koko touhun järjellisyyttä, ja vei kyllä ajohalut totaalisesti.

Sitten Aprilialla radalle, toimii aina. Selkeästi kauden yksi huippuhetki. On vaan uskomaton laite ja ajaminen niin helppoa kun shifterillä naputtelee isompaa ja elektroniikka paikkaa kädettömyyttä. Alastarolla oli aika paljon männyn siitepölyä, jäi mieleen se vihreä utu. Kyseinen reissu oli myös työpaikan ajoreissu ja koulutustapahtuma. Olihan se ihan hauskaa kokeilla jarrutuksia kovemmista vauhdeista ja muuta treenailua. Olisi ollut hyvä kokeilla absillista uudempaa RSV4-mallia ja tunnustella onko eroja. Paras muisto oli kuitenkin kahden nuoremman pojan antamat kehut kuinka erilaiselta ja hienolta V4-moottori kuulostaa.

Kesälomallakin ajoin vain lomalle ja takaisin. Muutenkin arkiajoa, iltalenkkejä tai muuta tuli olemattoman vähän. Paras reissu oli päivän endurosafari. Pääsi tavallaan juurilleen kun on aikoinaan opetellut ajamaan juuri enduropyörillä. On nekin laitteet ja erityisesti alustat tulleet pitkän matkan niistä 90-luvun ruoskista. Uusillahan voi vetää täysillä ojan yli ja vähän vaan niiaa.

Jotenkin kun on kaikki viime vuodet harrastanut ja miettinyt vain pyöriä niin ehkä ajatus hapuili muualle pyörän selästä. Tuli mitta täyteen. Samalla kun muut kiireet lisääntyivät ja tilalle tuli jotain muuta, jäi koko harrastus pienelle. En kirjoittanut tännekään mitään. Laitoin jopa kalustoa myyntiin syksyllä, onneksi ei kuitenkaan tullut kauppoja. Ehkä vain välillä on hyvä ottaa etäisyyttä lajiin. Ainoa mikä piti jotenkin "kartalla" oli Performance Bikesin tilaus, hyviä juttuja kelpaa aina lukea.

Nyt jopa hieman odottelee ajokautta. MP-Messutkin olisi kohta. Toisaalta tekisi mieli, toisaalta ei kun on vain pe-su aukiolo. Torstai oli mahtava kun oli tyhjä halli ja sai rauhassa tutkia. Nyt on ruuhkaa ja tungosta. Ja 19 euron liput.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti