maanantai 22. elokuuta 2011

Lippumieheksi Indyn MotoGP-kisoihin, osa 2

Jatkoa osalle 1.

Aika rientää ja Indyssä kisataan tulevana viikonloppuna. Itse lähden tiistaina ja tässä yhteenveto valmisteluista ja muusta asiaan liittyvästä.

Aluksi on pakko kehua järjestävää tahoa eli USAC:tä. Tiedotus ja kirjeenvaihto on ollut täsmällistä ja kattavaa. Esimerkiksi olivat tässä n. viikko sitten minuun yhteydessä ja kysyivät haluanko postitse kulkuluvat, jäsenyyskortin ja muut tärkeät paperit vai noudatko paikanpäältä. Tämä siksi, että ehtisikö posti ajoissa perille ennen lähtöäni. Päätimme tehdä niin, että noudan nämä tärkeät paperit heidän toimistolta radan vierestä. Koskaan ei tiedä jos posti mokailee tai jostain syystä paketti olisi viivästynyt. Better safe than sorry.

Oma "toimisto" on radan mutkassa 16, eli viimeinen mutka radalla. Kyseisessä paikassa ns. in field-rata liittyy legendaariseen ovaalirataan, jossa mm. maalisuora ja varikko on.

Yksi takaisku ehti jo tulemaan. Nimittäin lauantai-illalle suunnitellut AMA Flattrack-kilpailut on peruttu radan katsomon romahtamisen ja sitä seuranneen rikostutkinnan vuoksi. Onnettomuudessa kuoli 5 ihmistä ja myöhemmin vielä yksi sairaalassa. Harmillinen tapaus ja mielelläni olisin mennyt katsomaan periamerikkalaista moottoripyöräkilpailua. Kyseinen kilpailu on houkutellut aiempina vuosina myös pääasiassa eurooppalaisia MotoGP-kuskeja tutustumaan flattrackin tunnelmaan. Monella jenkki ja aussikuskillahan on kisataustaa flattrackissä. Nicky Hayden ainakin oppi sivuluisun salat hiekkaradoilla.

Teltta tuli kaivettua naftaliinista ja testattua. Alustavat sääennusteet ovat lupailleet reiluja 30-asteen helteitä, joten tarkenee. Muutenkin näyttäisi olevan koko reissulle hyvät säät tulossa, eikä mitään hurrikaanin rippeitä niin kuin oli muutama vuosi sitten.

Matkasuunnitelmista sen verran, että lennän Chicagoon, josta on muutaman tunnin ajomatka Indianapolikseen.  Nythän pääsee suoralla lennolla Helsingistä Chicagoon, joten siltä osin kätevää vaikka lento on pitkä. Vuokra-autolla on helppo ja edullinen liikkua.

Palataan asiaan kisaviikonlopun jälkeen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti