maanantai 18. heinäkuuta 2016

Euro4-määräykset

Moottoripyörille on tällä hetkellä menossa siirtymävaihe Euro4-määräyksiin. Uudet määräykset vähentävät jälleen päästöjä ja melua, eli lisäävät painoa, pakoputkiston kokoa, kaasuvaste on hankalampi saada hyväksi jne. Lisäksi ABS on pakollinen. Säädökset astuvat voimaan viimeistään 1.1.2017 mutta moni 2016 esitelty uutuusmalli kuten ZX10R tai Speed Triple ovat jo Euro4-kelpoisia. Tämä siksi, koska säädökset vaativat 2016 tulleiden uusien mallien täyttävän Euro4-normit jo 2016, mutta aiempia malleja saa vielä ensirekisteröidä 2016 vuoden aikana.

Tästä voi päätellä jo muutamia juttuja ensi vuoden pyöristä. Esimerkiksi Hondan on päivitettävä Fireblade, samoin uusi GSX-R1000 on jo tulossa ja julkaistu, Bemarin pitää päivittää S1000RR, samoin Aprilian RSV4 jne. Hondahan ehti jo ilmoittaa, että Euro4:n vuoksi mm. CBR600RR jää kokonaan pois koska markkina on pieni ja R&D-rahat isoja tehdä uusi versio pyörästä, jonka kehitys maksaa tonnisen verran, mutta pitää myydä kuussatasen hinnalla.

Uusien ostajalle ja erityisesti ylivuotisten kyttääjille edessä on hyvä loppuvuosi. Kaikki ne dealereiden varastossa lojuvat pyörät pitää rekisteröidä 31.12.2016 mennessä jos ne halutaan kilpiin. Monikaan liike ei halua näin tehdä, koska rekisteröitäessä pitää maksaa autovero. Sitoo paljon käteistä tuollainen kassasta. Joten on parempi myydä se huonoon hintaan kuin sitoa lisää rahaa rekisteröintiin ja odotella josko joku ostaisi kovemmalla hinnalla.

Niinpä ostohousut on hyvä sovitella jalkaan ja kysellä tarjouksia ennen loppuvuotta. Varmasti yksittäisiä pyöriä saa halvalla erityisesti pienemmän menekin merkeistä. Ei jälleenmyyjätkään tyhmiä ole ja ovat jo ajoissa vähentäneet varastoa, esim. Bike World tyhjensi vanhat Firebladet aika räväkillä alennuksilla MP16-messuilla. Nettimotoa kun selailee niin yksittäisiä uusia, jopa 2013 vuoden malleja on vielä myymättä, joten näistä joku saa varmasti hyvään hintaan uuden pyörän alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti